Om oss

Troedsson & Nilsson är en del av KRP-koncernen. Koncernens vision är att vara en helhetsleverantör av transportemballage. För att kunna leverera kundens hela behov har koncernen genom åren förvärvat ett antal bolag med kompletterande verksamhet. Koncernen består idag av följande bolag:

Troedsson & Nilsson

Tillverkning av engångspall, specialpall och kemipall (CP 1-9) i Bjärnum, norr om Hässleholm. Genom att handla virket på stock och få virket grovsågat kan vi kontrollera hela kedjan från råvara till färdig produkt.

Tillverkning av trä- och plywoodemballage. Vi tillverkar kundspecifika lösningar i både plywood och trä samt standardpallar. Det finns även flera torkkammare samt hyvel där vi bearbetar material till egen produktion men också på lego. Produktion finns i Ronneby och i Tingsryd.
I SPS finns idag 4 palldepåer med lite olika sortiment. Huvudlagret i Arlöv lagerför samtliga palltyper i vårt nya och begagnade pallsortiment. I Bjuv hanteras alla typer av begagnad pall förutom sjöpall, kemipall och bananpall som hanteras i Eslöv. Vår fjärde depå är under uppbyggnad söder om Tingsryd där vi idag har ny engångspall och pallkragar men snart kommer att lagerföra hela sortiment.
Sedan länge servicecenter för CHEP i södra Sverige med transport, sortering och reparation av hundratusentals pall årligen. Vi utför också legosortering och reparation av lastpallar samt utför transporter med egna bilar eller genom samarbete med många av de största transportörerna i Sverige och utomlands.
Höjars Emballage i Bjuv köptes av KRP år 2000. Verksamheten är handel med begagnad lastpall. Personalen har vuxit från 2 anställda vid förvärvet till 7 anställda idag. Sedan 2015 är Höjars en av Skånes Pallservice palldepåer. Sedan 2020 har Höjars också blivit ett servicecenter till CHEP.

Några produkter ur vårt breda sortiment

Historik om Troedsson & Nilsson AB

År 1883 startade Troed Troedsson ett sågverk i Kulleröd, en liten by strax utanför Bjärnum. Året därefter bildades firman Troedsson och Nilsson genom ett kompanjonskap mellan Troed Troedsson och hans svåger Johannes Nilsson. Kompanjonskapet varade bara några år, men firmanamnet har levat kvar genom åren.

Troed Troedsson
Johannes Nilsson

Företaget blev det första industriföretaget i Göingebygden, och man kan gott säga att det lade grunden för den betydande möbelindustri som så påtagligt dominerat Bjärnum ända fram till 70-talets slut. Efter att ha startat som ett rent sågverk blev företaget snart en tillverkningsindustri som specialiserade sig på snuskuttingar, såpfjärdingar, laggkärl m.m. När järnvägen mellan Hässleholm och Markaryd började byggas förvärvade Troedsson mark i Bjärnum och flyttade över verksamheten dit 1892. Där utvecklades rörelsen till ett av landets största tunnbinderier med smördrittlar som huvudproduktion. 

Tunnbinderi i Troedsson & Nilsson gamla fabrik som brann ner 1944.

Troedsson blev med åren starkt engagerad i olika samhällsuppdrag och 1919 övertog äldste sonen Ruben Troedsson företaget.
År 1944 drabbades företaget av eldsvåda och brann ned till grunden. Ruben Troedsson började snart bygga nya lokaler på annan plats i Bjärnum. Förutom dritteltillverkningen började han tillverka träullsplattor av överskottsmaterialet (när man hyvlade staven till smördrittlarna fick man långa spånor som påminde om träull). Detta blandade man med cement och bindemedel och fick på så sätt fram en bra akustik- och isoleringsplatta.

Ruben Troedsson
Ruben Troedsson försökte länge att komma över mera mark i Bjärnum. När detta inte lyckades vände han sina blickar mot Mala, där en gammal torvströfabrik var till salu. På den här marken ligger de byggnader där vi idag har vår tillverkning.
Så småningom minskade efterfrågan på smördrittlar när användandet av pappkartongerna accepterades av engelsmännen. För att kunna hålla rörelsen i gång började Troedsson att tillverka så kallade kabelskydd som impregnerades i ett tryckimpregneringsverk han skaffat. När Ruben Troedsson dog I969 stod företaget utan någon egentlig produktion. Det gällde då att till varje pris finna något nytt område som kunde passa det kunnande som fanns i det då 90-åriga företaget. Av en händelse fick vi en beställning på att såga fram ett parti reparationsbräder för lastpallar. Det var början till den tillverkning som vi i dagsläget fortfarande håller på med.

Företaget var i släkten Troedssons ägande fram till 1989 då det köpets av Finja Betong.
Finja Betong ägde firma fram till 1999 då nuvarande ägare Anders Nilsson, genom sitt företag KRP Pall & Emballage, förvärvade detta anrika företag.

Har ni några frågor?

Använd vårt kontaktformulär för att snabbt få svar på era frågor.
Vill ni hellre ringa kan ni nå oss på 0451-173 30.